Uporaba in pogosto zastavljena vprašanja

Uporaba pripravkov Thymuskin®

Osnovno navodilo: lase umijte in šampon nežno utrite v lasišče

Lase si redno umivajte s šamponom Thymuskin®; potem ko si jih posušite, v lasišče utrite še serum Thymuskin®.

Vaši lasje se bodo povrnili v naravno stanje že v 8–12 tednih, aktivne sestavine v Thymuskinu® pa bodo poskrbele za ponovno aktivacijo lasnih korenin in s tem za novo rast las.

Šampon Thymuskin®

Za nežno umivanje in nego las si lase dobro sperite s toplo vodo. Šampon si približno minuto nežno utirajte v lase in lasišče, nato pa dobro sperite s toplo vodo. Umite lase nato posušite, najbolje z brisačo.

Priporočamo, da utrujene lase in lasišče umijete s šamponom Thymuskin® po športnih aktivnostih, plavanju v klorirani vodi oziroma morju, sončenju in potenju ter po trajni. Vsi različni šamponi Thymuskin® so koncentrirani, zato jih uporabljajte v majhnih količinah.

Serum in serum v gelu Thymuskin®

Izpadanje las in utrujene, poškodovane oziroma obrabljene lase je najbolje tretirati s serumom Thymuskin® (v gelu). Serum Thymuskin® nanesite in enakomerno razporedite po čistem lasišču. Dobro je, da pri tem lase razmaknete, tako da lahko serum enakomerno nanesete na vsa mesta. Serum utirajte, dokler ga lasišče povsem ne vpije. Nato lase počešite v svojo običajno pričesko. Po nanosu las ne sušite s sušilnikom.

Pomembno

Če uporabljate izdelke proti izpadanju las Thymuskin®, priporočamo, da jih uporabite vsakič, ko si umijete lase; če se odpravite k frizerju, s seboj vzemite šampon in serum.

Pogostost in trajanje uporabe

Serum na začetku uporabljajte vsak dan po umivanju las s šamponom Thymuskin®. Prve rezultate boste po navadi lahko opazili po približno 8–12 tednih; stanje vašega lasišča se bo stabiliziralo (lasje bodo močnejši), hkrati pa se bo zmanjšalo število dnevno izpadlih las.

Prvih 12–15 tednov morate izdelek uporabljati vsak dan. Pozneje – ko se izpadanje las že normalizira in vam vsak dan izpade manj kot 100 las – lahko uporabo zmanjšate na trikrat tedensko.

Če se izpadanje las ne poslabša, lahko po nadaljnjih treh mesecih uporabo še dodano zmanjšate in si lase s šamponom Thymuskin® umivate dvakrat tedensko.

Lase si lahko s šamponom Thymuskin® umivate vsak dan oziroma po potrebi, odvisno od tipa las in vaših navad.

Rast novih las lahko najprej pričakujete po 12–18 mesecih uporabe. Takoj ko se izpadanje las ustavi in imate spet normalno lasišče, je dobro, da šampon in serum Thymuskin® uporabljate redkeje, a še vedno ne manj kot dvakrat tedensko. Za popolno nego in nadomestek lahko vsak dan uporabljate tudi Thymuskin® Prevent.

Če šampona in seruma Thymuskin® ne želite več uporabljati, vam bodo lasje ponovno začeli izpadati po približno treh mesecih. Najpomembnejši pogoj za rezultate je redna uporaba.

Pomembno

Patološko izpadanje las je lahko tudi bolezenski znak. V tem primeru se morate posvetovati z zdravnikom; ta bo ugotovil vzrok. Za nasvet lahko povprašate tudi farmacevta.

 

Absolutno bistveno za uspešno delovanje je dosledna in pravilna uporaba Thymuskin pripravkov. Po 6 do 8-ih tednih uporabe so prvi uspešni rezultati na splošno opazni, kar se vidi pri stabilizaciji stanja las: lasje postanejo močnejši in ponovno pridobijo naravni sijaj.

V zelo redkih posameznih primerih se lahko izguba las začasno poveča: tu gre za lase v mirujoči fazi, ki so že ločeni od mešička in ki hitro odpadajo. To stanje se samo popravi v približno dveh do treh tednih. V primeru močne izgube las se normalizacija praviloma doseže po devetih do dvanajstih tednih delovanja.

Novo rast las lahko najbolj zgodaj pričakujemo po dvanajstih do osemnajstih mesecih pod pogojem, da plešasta področja niso starejša od treh ali štirih let in da so še vedno prisotni lasni mešički, ki se lahko aktivirajo. Ko se stanje vašega lasišča normalizira, lahko zmanjšate intervale nanosa, vendar pa bi morali kljub temu nadaljevati z nekim minimalnim nanosom, da bi preprečili nove probleme z lasmi in ohranili lase ter lasišče v dobrem stanju.

Za preprečitev izgube las in njihovo ojačitev priporočamo, da perete vaše lase dvakrat tedensko s Thymuskin šamponom in po tem uporabite preparat Thymuskin. Tudi balzam za lase je priporočljivo nanašati na lasišče minimalno enkrat tedensko.

1. Kako pogosto naj nanašam Thymuskin preparat in šampon?

Pri močni izgubi las, vztrajnemu prhljaju in za stimulacijo nove rasti las, se Thymuskin preparat uporablja 2x dnevno v času 8 – 12 tednov. Po tem času je dovolj le 1x na dan, najbolje zjutraj. Po 9 – 12 mesečni redni uporabi, ko se stanje las dovolj izboljša in normalizira, je zadostna uporaba vsak drugi dan. Če po naslednjih treh mesecih ni vidnega poslabšanja stanja, zmanjšajte uporabo na 2x tedensko. Priporočljiva je tudi dodatna uporaba šampona po športnih aktivnostih.

Prve štiri tedne uporabljajte šampon vsak dan, nato vsak drugi dan, dokler se stanje las ne normalizira. Po tem je običajno dovolj dvakrat tedensko. Poleg tega je priporočljivo umivati lase in lasišče po športnih aktivnostih (znojenje), po plavanju v klorirani vodi ali kopanju v morju, po sončenju ter po vsaki trajni ondulaciji ali barvanju las.

2. Ali mi bodo lasje zopet izpadli po prekinitvi uporabe Thymuskin preparata?

Ne, po prekinitvi uporabe po določenem času, ki je odvisen od jakosti izpadanja las in se načeloma giblje nekje od 12 do 24 mesecev, bodo novi lasje ostali in nadaljevali z rastjo.

3. Kako dolgo traja steklenička Thymuskin preparata?

100 ml steklenička traja približno 6 – 8 tednov, 200 ml pa 3-4 mesece, če se uporabljata vsak dan.

4. Kako dolgo naj uporabljam izdelke?

Proizvajalec priporoča uporabo od 18 do 24 mesecev, saj se v tem času nekako pričakujejo končni rezultati. Po tem času lahko prenehate z uporabo in novi lasje bodo ostali.

5. Kako je z uporabo drugih znamk za nego las?

Ko ste se enkrat odločili uporabljati Thymuskin pripravke, ne uporabljajte drugih znamk šamponov, losjonov ali balzamov, saj lahko ti deloma ali popolnoma oslabijo ali celo izničijo pozitivni učinek Thymuskina.

6. Ali je mogoče kombinirati Thymuskin z drugimi izdelki proti izpadanju las?

Ne priporočamo uporabe Thymuskin-a v kombinaciji s katerimikoli drugimi izdelki, saj se lahko učinek Thymuskin-a zmanjša ali prekine. Tu so mišljeni predvsem minoxidil (Regaine) in drugi topični preparati, medtem, ko se lahko na primer jemanje tablet Propecie nadaljuje.

 7. Ali imajo barvanje las, trajne ondulacije ali posvetlitve las kakršenkoli učinek na izdelek?

Ne, na uspeh delovanja Thymuskin-a nimajo nikakršnega učinka, vendar pa je priporočljivo, da uporabljate visoko kvalitetne izdelke v te namene.

8. Ali izdelki Thymuskin vsebujejo hormone?

Ne, izdelki ne vsebujejo nikakršnih hormonov.

9. Ali izdelki Thymuskin vsebujejo živalske sestavine?

Ne, niti jih ne vsebujejo niti niso bili testirani na živalih.

10. Kakšna je razlika med Thymuskin-om in izdelki, kot sta Regaine (Minoxidil) ali Propecia?

Thymuskin je medicinska kozmetika in nima negativnih stranskih učinkov. Je naravni izdelek proti izpadanju in za spodbujanje rasti las. Ne samo, da ščiti mešiček pred hormonskim in kemičnim negativnim efektom, ampak tudi prinaša hranljive snovi v mešiček ter ga oživlja.

Regaine (Minoxidil) je zdravilo, ki je bil prvenstveno zdravilo za zdravljenje povečanega krvnega tlaka in kemično spremeni funkcijo mešička. Pojavljajo se tudi stranski učinki, ki so v glavnem dermatološke narave (draženje lasišča, srbenje, luščenje, rdečina), lahko pa se pojavi tudi prekomerna poraščenost.

Propecia (Finasterid) je prav tako zdravilo, ki se jemlje v obliki tablet in deluje na nivoju zmanjšanja produkcije dihidro-testosterona (ki negativno vpliva na lasne mešičke) v telesu ter je učinkovito le pri dedni izgubi las. Prav tako ima lahko stranske učinke (zmanjšanje libida) in ga moramo kontinuirano jemati, saj telo neprestano proizvaja dihidro-testosteron. Pri obeh zdravilih velja, da če se zdravljenje prekine, se po 6-12 mesecih vsi ugodni učinki izgubijo, gostota las pa postane takšna, kot bi bila brez zdravljenja.