Lastnosti in delovanje

Uporaba pripravkov Thymuskin®

Osnovno navodilo: lase umijte in šampon nežno utrite v lasišče

Lase si redno umivajte s šamponom Thymuskin®; potem ko si jih posušite, v lasišče utrite še serum Thymuskin®.

Vaši lasje se bodo povrnili v naravno stanje že v 8–12 tednih, aktivne sestavine v Thymuskinu® pa bodo poskrbele za ponovno aktivacijo lasnih korenin in s tem za novo rast las.

Šampon Thymuskin®

Za nežno umivanje in nego las si lase dobro sperite s toplo vodo. Šampon si približno minuto nežno utirajte v lase in lasišče, nato pa dobro sperite s toplo vodo. Umite lase nato posušite, najbolje z brisačo.

Priporočamo, da utrujene lase in lasišče umijete s šamponom Thymuskin® po športnih aktivnostih, plavanju v klorirani vodi oziroma morju, sončenju in potenju ter po trajni. Vsi različni šamponi Thymuskin® so koncentrirani, zato jih uporabljajte v majhnih količinah.

Serum in serum v gelu Thymuskin®

Izpadanje las in utrujene, poškodovane oziroma obrabljene lase je najbolje tretirati s serumom Thymuskin® (v gelu). Serum Thymuskin® nanesite in enakomerno razporedite po čistem lasišču. Dobro je, da pri tem lase razmaknete, tako da lahko serum enakomerno nanesete na vsa mesta. Serum utirajte, dokler ga lasišče povsem ne vpije. Nato lase počešite v svojo običajno pričesko. Po nanosu las ne sušite s sušilnikom.

Pomembno

Če uporabljate izdelke proti izpadanju las Thymuskin®, priporočamo, da jih uporabite vsakič, ko si umijete lase; če se odpravite k frizerju, s seboj vzemite šampon in serum.

Pogostost in trajanje uporabe

Serum na začetku uporabljajte vsak dan po umivanju las s šamponom Thymuskin®. Prve rezultate boste po navadi lahko opazili po približno 8–12 tednih; stanje vašega lasišča se bo stabiliziralo (lasje bodo močnejši), hkrati pa se bo zmanjšalo število dnevno izpadlih las.

Prvih 12–15 tednov morate izdelek uporabljati vsak dan. Pozneje – ko se izpadanje las že normalizira in vam vsak dan izpade manj kot 100 las – lahko uporabo zmanjšate na trikrat tedensko.

Če se izpadanje las ne poslabša, lahko po nadaljnjih treh mesecih uporabo še dodano zmanjšate in si lase s šamponom Thymuskin® umivate dvakrat tedensko.

Lase si lahko s šamponom Thymuskin® umivate vsak dan oziroma po potrebi, odvisno od tipa las in vaših navad.

Rast novih las lahko najprej pričakujete po 12–18 mesecih uporabe. Takoj ko se izpadanje las ustavi in imate spet normalno lasišče, je dobro, da šampon in serum Thymuskin® uporabljate redkeje, a še vedno ne manj kot dvakrat tedensko. Za popolno nego in nadomestek lahko vsak dan uporabljate tudi Thymuskin® Prevent.

Če šampona in seruma Thymuskin® ne želite več uporabljati, vam bodo lasje ponovno začeli izpadati po približno treh mesecih. Najpomembnejši pogoj za rezultate je redna uporaba.

Pomembno

Patološko izpadanje las je lahko tudi bolezenski znak. V tem primeru se morate posvetovati z zdravnikom; ta bo ugotovil vzrok. Za nasvet lahko povprašate tudi farmacevta.

 

Zanimivo

Thymuskin so razvili nemški znanstveniki prvotno z namenom borbe proti izgubi las pri ljudeh, ki so prestajali kemoterapijo, nato pa so zaradi visoke stopnje uspeha naprej razvili izdelek za širšo javnost oz. splošno uporabo pri negi las za ljudi, ki trpijo zaradi katerekoli vrste plešavosti.

V študijah na univerzah in klinikah širom Evrope so dokazali, da preprečuje dedno izpadanje las in spodbuja njihovo ponovno rast pri 67 % moških in 95 % žensk, pri področni plešavosti pa je odstotek uspešnosti glede na klinične študije 86%.

Delovanje peptidov timusa

Žleza timus oziroma priželjc, ki je locirana v prsnem košu pod prsnico, izloča timusne peptide v kri in ob normalnem delovanju deluje kot regulator imunskega sistema. S starostjo se žleza skrči oz. začne krneti ob puberteti, kar je v povezavi z »avtoimunskimi« boleznimi. Avtoimunost je definirana kot bolezen obrambnega mehanizma telesa, pri katerem se imunski odziv sproži proti lastnim tkivom.

MOA_E

Veliko strokovnjakov verjame, da je plešavost avtoimunska bolezen, pri kateri bele krvničke prepoznajo lasne mešičke kot »tuje proteine«, ki morajo biti odstranjeni. Tako naj bi oslabljujoč imunski sistem skozi številne kemijske reakcije produciral avto-antitelesa, ki naj bi bili neposredno odgovorni za napad na lasne mešičke oz. njihovo zmanjšanje in dokončno odmretje.
Imunologi v ZDA in Nemčiji so skozi neodvisne laboratorijske raziskave ugotovili, da so peptidne molekule ekstrakta timusa (timozin) zelo aktivne pri stimulaciji človekovega imunskega sistema. Tako se zadrži tudi proces staranja, saj se poveča odpornost na infekcije in druge s starostjo povezane probleme.

Thymuskin izdelki:

  • so varni(več kot 10 let klinično testirani), brez negativnih stranskih učinkov,
  • lahko jih uporabljamo za nego lasišča pri različnih oblikah izpadanja las pri moških, ženskah in otrocih,
  • varujejo ter delujejo spodbujevalno na mirujoče(še žive) lasne mešičke in s tem na ponovno rast las,
  • normalizirajo mastno lasišče(seboreja) in prhljaj,
  • učinkujejo in delujejo preventivno proti dednemu izpadanju las pri moških in ženskah,
  • ojačajo tanke in šibke lase,
  • preventivno delujejo proti izpadanju las pri blagi in zmerni kemoterapiji,
  • so biološko aktivni

Thymuskin spodbujevalno deluje na rast las po 3 do 12-tih mesecih uporabe. Dosledna in pravilna uporaba je absolutno potrebna za visoko stopnjo uspeha.